Monday, February 23, 2015

Yarn Review/ Recenze příze: DROPS Kid-Silk

DROPS Kid-Silk by Garnstudio


Composition/ Složení: 75% mohair, 25% silk.
Yardage/ Návin: 25 gr/ 200 m.
Weight: lace.


Minimalist top.


PROS/ PLUS:


  • doesn´t shed/ nepouští chloupky
  • doesn´t pill/ nežmolkuje
  • very soft, non-itchy/ velmi jemná, neškrábavá
  • surprisingly durable fabric/ překvapivě odolná pletenina (netvoří se díry, neřídne)
  • light as a feather/ lehoučká
  • affordable/ cenově dostupná
  • great value for the price/ výborný poměr cena-kvalita

CONS/ MÍNUS:

  • I would say any... however don´t forget that it is delicate yarn, it requires hand wash and careful treating. It doesn´t snag easily, but be aware what jewelery you put on./ Řekla bych žádné... nicméně jedná se o jemnou luxusní přízi, která vyžaduje ruční praní a jemné zacházení. Nezatrhává se snadno, ale i tak bych si dávala pozor, jaké šperky si k ní beru.

DROPS Kid-Silk in colour 05 heather.
Characteristic: Luxury mix of mohair super kid and silk comes in a huge range of shades, uni and mix coulours, even in long print option.

Thanks to the silk content the yarn has a significant sheen. On the other hand the silk amount in the thread is on the minor side, which means that the knitted fabric is not heavy and doesn´t lack an elasticity. 

The fabric is very light, I can barely feel that  I am dressed when wearing my minimalist top. At the same time it is also very cozy! The top has short cap sleeves, but I don´t need any additional cover except my non-padded jacket to keep me warm even in case the temperature hits around 15 Celsius degrees. Great yarn for thin layers!

I also appreciate that the fabric is soft and zero itchy in any condition (even when I swet!). I wish I were faster knitter to make more tops, shawls and sweaters of this yarn!

DROPS Kid-Silk v přípletu s DROPS Cotton Viscose.

Charakteristika: Luxusní směs kid mohéru a hedvábí, dostupná v mnoha uni barvách a ve variantě long print (vytváří jakoby "posprejovaný" vzhled). Díky obsahu hedvábí se příze krásně jemně leskne. 

Na druhou stranu, podíl hedvábí není tak vysoký, takže pletenina neztrácí elasticitu a není těžká. Naopak, skutečně je lehounká jako pírko. 

Top Minimalist z úvodního fota na sobě téměř necítím a přitom hřeje jako blázen. Ideální na jaro a podzim, pod sako. Ačkoli má krátký rukáv, díky materiálu spolehlivě zahřeje i při teplotách okolo 15 stupňů! 

Zároveň musím ocenit, že pletenina vůbec nekouše, a to ani když se trochu zpotím! (Jedním dechem dodávám, že tohle je ale velmi subjektivní, takže se přiznám, že nejsem na nic alergická a nepatřím ani mezi přecitlivělé jedince, které kouše i merino. Na druhou stranu, na materiály jsem nosánek a hroší kůži taky nemám.)

Jen bych si přála, abych uměla plést rychleji a konečně si z téhle příze udělala svetřík na rozepínání. :-)

Thank you for reading!/ Děkuji za Váš čas!


No comments:

Post a Comment