Saturday, January 9, 2016

Review/ Recenze: Lint remover/ odžmolkovač BRAVO

Hello my fellowknitters! Today I am going to review an unexpected but very useful Christmas gift: a lint remover BRAVO.

Krásný den! Pod stromečkem jsem našla skutečně příjemné překvapení: odžmolkovač české značky BRAVO. V následujících odstavcích najdete  recenzi na tento přístroj.

Zdroj: elcho.cz

Type/ typ: BRAVO B - 4194

Evaluation: Great device for a low price. I recommend!
Hodnocení: Skvělý pomocník za rozumnou cenu. Doporučuji!

PLUS:

  • This sweater shaver works really good. It removes lint quickly and effortlessly without damaging the fabric. I tried in on two sweaters:  the first one was a hand-knit made of DROPS Baby Merino, the second one was a commercial knit sweater made of angora blend. The lint remover shaved lint but let angora "hello" undamaged.
  • No battery needed. There are two methods of power supply: you can plug the device in or use it without an electric cord (same principle as a mobile phone). The cord itself is long enought to allow working comfortably.
  • It has a safety lock which ensures that the lint remover will not switch on when a lint container is not in its place.
  • It is a czech product! :-)
  • Žmolky odstraní spolehlivě a rychle, aniž by poškodil tkaninu. Zkoušela jsem na ručně i průmyslově pleteném svetru. První byl bez vlasu (příze DROPS Baby Merino), druhý byl směsový materiál s velkým podílem angory. Na druhém svetru přístroj odstranil žmolky, aniž by "oholil" i vlas svetru.
  • Velkou výhodou je možnost  dvojího napájení: ze sítě nebo dobíjecího akumulátoru, takže nemusíte řešit vybité baterie. Napájecí kabel je dostatečně dlouhý na to, aby se s přístrojem dobře manipulovalo.
  • Přístroj má pojistku, která nedovolí spustit rotační mechanismus, když není zacvaknutý zásobník na žmolky.
  • Jedná se o český výrobek. 
MINUS:
  • A push button is not placed ergonomicly. It is diffucult not to pull out a lint remover a little bit when switching on, which caused automatically switch off. However, it is a minor issue. 
  • No indicator of a battery level.
  • Jedinou nevýhodu zatím spatřuji v tom, že spínač je nešikovně ergonomicky umístěn. Při zapnutí přístroje protitlakem většinou malinko vysunete zásobník na žmolky, takže přístroj se automaticky vypne. Stačí jej zacvaknout zpátky na místo, je to drobnost, na kterou si člověk brzy začne dávat pozor.
  • Chybí indikátor stavu baterie. 

DROPS Baby Merino sweater, upper sleeve after shaving, lower one before.
Kdo sem chodíte pravidelně, víte, že žmolky jsou jedna z věcí, kterou opravdu nemám ráda. Před lety jsem si v Tchibu koupila odžmolkovač, který vypadal v podstatě stejně jako recenzovaný přístroj BRAVO, bohužel však vůbec nefungoval. (Nejednalo se o vadný kus, mamka měla ten samý a taky byl na houby.) Navíc byl na baterie a měl asi poměrně velkou spotřebu, protože se velmi rychle vybíjely. Po této zkušenosti jsem muže umluvila, aby mi z USA dovezl "sweater stone". Jenže s ním asi neumím pracovat, protože výsledky nemá nijak excelentní. Takže když jsem pod stromečkem objevila tento nový odžmolkovač, vyvolalo to ve mně nefalšované nadšení! 

Those of you who read my blog regularly know that I really don´t like lint. I used to have a lint remover from Tchibo which was totally useless (my mom had the same one and she gained the same experience). Then I persuade my husband of buying a sweater stone when he travelled to USA. But... I must do something wrong because I don´t achieve great results. Therefore, I was really happy to be gifted a new lint remover! This one is easy to use and gives a great results!

Thank you for reading!/ Děkuji za Váš čas!



2 comments:

  1. Mám odžmolkovaš z Tchiba, dávám mu dost zabrat a zatím mi spotřeboval 2 páry baterií (mám ho cca 3 roky). A jede jak drak. Možná se je pak naučili dělat lepší :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je bezva! Nám se neosvědčil, ale Tchibo mívá docela dobré výrobky. Asi jsme měli jen smůlu.

      Delete